Με μεγάλη χαρά και περηφάνια, το ΠΜΣ “Εθνομουσικολογία και Μουσική Ανθρωπολογία” ανακοινώνει τον ορισμό του Ομότιμου Καθηγητή Παύλου Κάβουρα στην Νέα Έδρα UNESCO στο ΕΚΠΑ με αντικείμενο «Ανθρωπολογία της Παραδοσιακής Μουσικής: Αναπαριστώντας και Επαναπροσδιορίζοντας την Άυλη Πολιτισμική Κληρονομιά».

Η Έδρα στοχεύει στην προώθηση της διεπιστημονικής έρευνας, ανάλυσης, πολιτιστικής πολιτικής και στρατηγικής διαχείρισης της μουσικής ως ζωντανής κληρονομιάς. Καλλιεργώντας την διεπιστημονική και καλλιτεχνική συνέργεια σε όλους τους τομείς της παραδοσιακής μουσικής, η Έδρα αποβλέπει στην κατανόηση του τρόπου με τον οποίο λειτουργούν οι δομές και τα συστήματα αναπαράστασης και επαναπροσδιορισμού της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και συνακόλουθα τους τρόπους με τους οποίους αυτά παράγουν αποκλεισμούς και ανισότητες από τη μια μεριά και συμπερίληψη και ισότητα από την άλλη.

https://www.music.uoa.gr/anakoinoseis_kai_ekdiloseis/proboli_anakoinosis/nea_edra_unesco_sto_ekpa_anthropologia_tis_paradosiakis_moysikis_anaparistontas_kai_epanaprosdioriz/

Θερμά συγχαρητήρια στον αγαπημένο συνάδελφο και δάσκαλο !

Η Διευθύντρια του ΠΜΣ ΕΘνομουσικολογία και Μουσική Ανθρωπολογία

Καθηγήτρια Μαρία Παπαπαύλου

 

 

Published On: 15 Φεβρουαρίου, 2023Categories: Νέα - Ανακοινώσεις