Δήλωση Συμπαράστασης

Οι φοιτήτριες/ες του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών “Εθνομουσικολογία και Μουσική Ανθρωπολογία” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον αγώνα των καλλιτεχνών και των σπουδαστών/τριών των καλλιτεχνικών σχολών. Νιώθουμε χρέος μας να πάρουμε θέση απέναντι στη συστηματική υποβάθμιση του πολιτισμού και της δωρεάν παιδείας. Χαιρετίζουμε όλες τις καταλήψεις και τις κινητοποιήσεις που αιτούνται την απόσυρση του  ΠΔ 85/2022, που υπονομεύει την καλλιτεχνική εκπαίδευση, προτείνοντας την αναβάθμιση όλων των καλλιτεχνικών σχολών σε Σ.Ε., την ίδρυση Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου Παραστατικών Τεχνών αλλά και την ενίσχυση και διεύρυνση των πανεπιστημιακών τμημάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, με παροχές δωρεάν σίτισης, στέγασης και συγγραμμάτων. Ενώνουμε και εμείς τη φωνή μας και στεκόμαστε αλληλέγγυες/οι σε έναν αγώνα που διεκδικεί το αυτονόητο, τον Πολιτισμό στη ζωή  όλων μας.

Πρωτοβουλία των φοιτητριών/ών του ΠΜΣ “Εθνομουσικολογία και Μουσική Ανθρωπολογία” του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, ΕΚΠΑ

Αναγνωστοπούλου Δερέκα Κλειώ                                                                    Μωραΐτη Ειρήνη (Ρέα)
Διαμαντόπουλος Αθανάσιος (Νάσος)                                                                 Νούσια Αλεξάνδρα
Ζηκοπούλου Θεοδώτα                                                                                           Τζούμα Σταυρούλα-Ειρήνη (Σταυρίνα)
Καραμέρη Χρυσιάννα                                                                                            Χαραλαμποπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)

Published On: 25 Φεβρουαρίου, 2023Categories: Νέα - Ανακοινώσεις